duminică, 8 iulie 2012
TORT OU
COAJA OULUI:8 oua,8 linguri zahar,8 linguri faina,1 plic zahar vanilat,1/2 plic praf de copt,1 lingura unt
Se bate albusul spuma tare,se adauga zaharul si zaharul vanilat,se adauga pe rand galbenusurile.Apoi se adauga faina si praful de copt (amestecate in prealabil),amestecand usor.Se coace int-o forma ovala si adanca(din sticla sau ceramica termorezitenta)unsa cu unt,timp de 40 de minute.Se lasa sa se raceasca bine,apoi se scobeste blatul cu o lingura,lasand in jur doar o margine de 3 cm.
ALBUSUL OULUI:500 g branza dulce(stoarsa bine de zer),200 ml frisca,200 g zahar pudra,3 plicuri zahar vanilat,30 g gelatina alba.
Se paseaza branza,apoi se adauga zaharul pudra si zaharul vanilat.Se adauga frisca batuta spuma si apoi gelatina.Gelatina eu o prepar astfel:100 ml apa se pune la incalzit iar cand incepe sa dea in clocot,se ia de pe foc si se adauga gelatina.Se amesteca pana la dizolvare.Se adauga dupa cateva momente de racire .
Atenţie! Gelatina se dizolvă la 60 de grade. Se încălzeşte uşor fără a se fierbe. Fierberea distruge gelatina şi capacitatea ei de închegare!Se omogenizeaza crema si se aseaza in interiorul "cojii de ou",avand grija sa se lase in interior loc pentru "galbenus".Se da la rece pentru a se intari albusul,aproximativ 2 ore.
GALBENUSUL OULUI:2 plicuri budinca de vanilie,700 ml lapte,8 linguri zahar,20 g gelatina alba.se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic,apoi se adauga gelatina preparata dupa cum am mentionat mai sus.Se omgenizeaza apoi se toarna in interiorul"albusului".Se da la frigider pana a doua zi.
VOPSEA OULUI:150 g gem de fructe rosii,3 plicuri gelatina rosie pentru tort,6 linguri zahar,600 ml apa(suc din compot-e mai aromat).
Se scoate tortul din frigider si cu un cutit se egalizeaza marginile.Se aseaza un platou peste tort si se rastoarna,pentru a se "vopsi"oul.Se incalzeste putin gemul(sa nu aiba coji)si se unge tortul.Se prepara pe rand plicurile de gelatina,fiecare cu cate 2 linguri zahar si 200 ml lichid si se toarna,cu lingura,pe tort.Se lasa sa se inchege putin stratul de gelatina apoi se pune al doilea si al treilea strat.Se da la rece sa se intareasca bine gelatina.
DECORUL OULUI:100 g unt,2 linguri zahar pudra.
Se decoreaza cu untul frecat spuma cu zaharul pudra,incercand a se imita un ou condeiat.
Eu am decorat acest tort si cu frisca.L-am facut si imbracat cu frisca si ornat cu creioane alimentare(a fost preferinta fiului meu).
poze
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu