PRAJITURA DE CIOCOLATA CU BILE DE COCOS
PRAJITURA DE CIOCOLATA CU BILE DE COCOS
Bilute de branza si cocos:
- 250 g branza dulce bine scursa
- 50 g nuca de cocos rasa
- 50 g zahar
- 2 galbenusuri
- 2 linguri de amidon (rase)
Amestecam toate ingredientele pentru bilute Din compozitia rezultata formam bilute micute,de marimea unei nuci, pe care le asezam intr-o forma de tort d=24 cm sau dreptunghiulara de 20x32 cm.Se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
Aluatul de cicolata:
- 4 oua
- 60 g zahar
- 50 g ciocolata topita
- 2 linguri faina
- 2 linguri amidon
- 3 linguri cacao (rase)
- un praf de sare
- jumatate de lingurita praf de copt
Se separa ouale.Batem albusurile spuma cu un praf de sare.Separat mixam cateva minute galbenusurile si zaharul.Se incorporeaza in galbenusuri ciocolata topita si apoi punem peste ele albusurile spuma.Se incorporeaza apoi faina, amidonul, praful de copt si cacaua. Se toarna compozitia rezultata deasupra bilelor de branza.
Se da prajitura la cuptorul preincalzit la 180 grade si se coace cca. 20-25 de minute.
Glazura:
- 100 ml lapte
- 50 g zahar
- 50 g unt
- 100 g ciocolata
Laptele si zaharul le punem intr-o craticioara pe foc si lasam pana se omogenizeaza, adaugam untul, iar la sfarsit ciocolata rupta bucatele. Lasam pe foc pana se omogenizeaza bine compozitia.Fierbem toate ingredientele pana devine un sirop gros si dens(2-3 min).Se da deoparte si se lasa sa se racoreasca bine, dupa care se toarna deasupra prajiturii caldute.
Lasam sa se raceasca, apoi scoatem marginile formei si putem taia prajitura.Prajitura se taie doar cand este rece.
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu