joi, 12 iulie 2012

PRAJITURA CU COCOS SI CREMA DE VANILIE






     Bezea cocos :

  6 albusuri

 300 g zahar

 250 g nuca de cocos
 Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare pana se topeste tot zaharul,rezultand o spuma tare si lucioasa.Treptat, incorporam fulgii de cocos in spuma de albus, amestecand usor de jos in sus,cu o paleta.Turnam compozitia obtinuta intr-o tava (20x32cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si o dam la cuptor la foc mic pentru cca 20 minute.Dupa cum vedeti in imagini eu am tinut in cuptor blatul un minut prea mult.Nu trebuie insa, sa se rumeneasca mai mult de atat.Lasam la racit, fara sa scoatem blatul din tava, fiindca este foarte casant.Dupa ce se raceste, il rasturnam pe platoul de servit si scoatem cu mare grija hartia . Se pune inapoi in tava dupa ce am indepartat hartia. Incepem asamblarea prajiturii.
Intre timp pregatim crema de ciocolata, care seamana foarte bine cu o glazura delicioasa.

   Crema ciocolata :

 200 g ciocolata
 2 lg cacao
 2lg ness
 4 lg zahar
 80 g unt
 8 lg lapte
Se pun toate ingredientele intr-un vas pe bain-marie pana ce se omogenizeaza si se obtine un sos de ciocolata foarte gros.Se toarna fierbinte peste blatul de cocos racit.Se intinde peste tot blatul.

   Crema vanilie :
 500 g frisca  lichida
 2 plicuri budinca de vanilie(eu am folosit una de vanilie si una de cocos)
 700 ml lapte
 2 plicuri zahar vanilat
 6 lg zahar
Fierbem budincile de vanilie cu 700 ml lapte, adaugam zaharul si zaharul vanilat si lasam sa se raceasca complet.Batem frisca si o incorporam in budinca de vanilie.
In final trebuie sa obtineti o consistenta ceva mai ferma decat la frisca. Crema rezultata se pune peste stratul de ciocolata.Se rade ciocolata deasupra sau se decoreaza cu boabe de cafea.Se da la rece pentru cateva ore, apoi o taiem. Se pastreaza in frigider.Se pastreaza in frigider. Consumata rece e mult mai buna.Este si mai buna a doua zi.
Este simplu de preparat  insa
rezultatul este o prajitura extrem de
gustoasa si aspectuoasa.



    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu