Reteta acestei prajituri este luata de pe blogul d-nei Laura Laurentiu.Multumesc pentru reteta!
Ingrediente:
Blat:
- 10 oua
- 200 gr de zahar
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 5 linguri cu varf de gris
- 5 linguri cu varf de faina
- 5 linguri cu varf de cacao
- 5 linguri de miere
- 1pliculet si jumatate de praf de copt
- 1 praf de sare
- 50 ml lapte
- 270 ml ulei
- 120 gr ciocolata de menaj
- 70 gr de unt
- 1 lingura de apa
- 2 linguri de ulei
- 220 gr de ciocolata de menaj
- 100 gr unt
- 3 linguri de ulei
- 1 lingura de apa
- 1 lingura de zahar pudra
700 ml de smantana pentru frisca
1 plic intaritor pt frisca
3 linguri lapte
2 linguri miere
esenta de vanilie
1 plic gelatina
Preparare:
Pentru BLAT separam ouale,albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar galbenusurile le mixam la viteza mare cateva minute impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana ce compozitia devine cremoasa si densa.Peste galbenusuri adaugam faina,praful de copt,grisul,cacaua amestecand usor,apoi laptele,uleiul si mierea.La final incorporam usor si albusurile batute cu miscari de jos in sus astfel incat compozitia sa ramana aerata.Se imparte compozitia in doua(ideal ar fi sa avem doua tavi identice).Sau se imparte in doua vase aproximativ egale.Dupa ce s-a copt se scoate si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se prepara GLAZURA1 :amestecam toate ingredientele pe foc pana se topesc fara a le fierbe.Se da de o parte sa se racoreasca.
CREMA: se mixeaza frisca pe viteza mare pana sta băţ. Se adauga intaritorul de frisca si gelatina.Se adauga laptele (se poate folosi si lapte condensat)...mierea, esenta si se mixeaza din nou bine.
Cand foile s-au racorit trecem la asamblarea prajiturii:
- pe una din foi se pune jumatate din crema, netezind foarte bine, ajutandu-ne, la nevoie, de un cutit umed cu lama lunga.
- peste crema se pune glazura preparata, pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator cateva minute, doar cat sa se intareasca glazura.
Intre timp se prepara GLAZURA 2 :amestecam toate ingredientele pe foc pana se topesc fara a le fierbe.Se da de o parte sa se racoreasca.
Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune, lingura cu lingura, restul de crema, niveland foarte bine suprafata.
Peste crema se rastoarna a doua foaie, apasam usor pe toata suprafata ca sa adere foaia la crema.
Suprafata prajiturii se glazureaza cu GLAZURA 2 si se da din nou la congelator pana la intarirea acesteia.
Se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte.
Eu am mai pus un strat de crema si pe urma am glazurat...decizia va apartine!!!!
si care este intaritorul?
RăspundețiȘtergere