blat:9albusuri
250g zahar
200g nuca
5 linguri faina
1plic praf de copt
250g ciocolata alba si 5 linguri ulei
crema:9 galbenusuri
15 linguri zahar
250g margarina
300 g alune sau nuca
250g ciocolata cu lapte sau menaj si 5 linguri ulei
- BLATUL Snickers:
9 albusuri se bat bine cu 250 gr zahar puse pe rind, apoi 200 gr nuca macinata, 5 linguri faina si un praf de copt. Se coace in tava unsa bine si tapetata cu faina la foc potrivit. - Cand blatul s-a racit ,se pune deasupra glazura din ciocolata alba (250g)topita cu 5 linguri ulei.Se lasa pana se raceste complet.
- 10 linguri de zahar se caramelizeaza, se stinge cu 250 gr margarina. Cele 9 galbenusuri se freaca cu 5 linguri zahar si se adauga la caramel pe foc, apoi se adauga alune sau nuca macinata-300 gr se amesteca totul bine si se lasa sa dea cateva clocote pana compozitia se ingroase. Se lasa crema la racit.Peste ciocolata alba se pune crema.
- Deasupra se face o glazura de 250 gr ciocolata menaj topita cu 5 linguri ulei.Se taie a doua zi dupa ce s-a racit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu