joi, 26 ianuarie 2012

PRAJITURA SNICKERS



blat:9albusuri
        250g zahar
        200g nuca
        5 linguri faina
        1plic praf de copt
  250g ciocolata alba si 5 linguri ulei
 crema:9 galbenusuri
             15 linguri zahar
             250g margarina
             300 g alune sau nuca
250g ciocolata cu lapte sau menaj si 5 linguri ulei 

  1.  BLATUL Snickers:
    9 albusuri se bat bine cu 250 gr zahar puse pe rind, apoi 200 gr nuca macinata, 5 linguri faina si un praf de copt. Se coace in tava unsa bine si tapetata cu faina la foc potrivit.
  2.  Cand blatul s-a racit ,se pune deasupra  glazura din ciocolata alba (250g)topita cu 5 linguri ulei.Se lasa pana se raceste complet.
  3.  10 linguri de zahar se caramelizeaza, se stinge cu 250 gr margarina. Cele 9 galbenusuri se freaca cu 5 linguri zahar si se adauga la caramel pe foc, apoi se adauga alune sau nuca macinata-300 gr se amesteca totul bine si se lasa sa dea cateva clocote pana compozitia se ingroase. Se lasa crema la racit.Peste ciocolata alba  se pune crema.
  4.  Deasupra se face o glazura de 250 gr ciocolata menaj topita  cu 5 linguri ulei.Se taie a doua zi dupa ce s-a racit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu