vineri, 27 ianuarie 2012

Prajitura Cocomac




Blat :

8 albusuri,
200 g zahar,
2 lg faina,
1 plic praf de copt,
50 g mac,
150 g nuca cocos

Foaie dobos :
2 oua,
4 lg zahar,
2 lg apa,
4 lg faina

Crema :
8 galbenusuri,
300 g zahar,
2 lg ness,
150 ml lapte,
300 g unt

Glazura :

ciocolata rasa

Mod de preparare:
   Blat:mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, macul, cocosul si faina amestecata cu praful de copt si punem in tava peste o hirtie de copt sau in cazul in care nu aveti tava sa fie unsa bine si tapetata.Eu va recomand hirtia deoarce se lipeste macul si pt evitare hirtia vine foarte usor jos cind o scoateti .
   Foaie dobos :Separam albusul pe care il batem spuma tare( ca pt bezea) adaugam zaharul ,batem in continuare adaugam pe rind fiecare galbenus urmat de fiarcare lingura de apa.
Oprim mixarea si adaugam faina amestecam usor de sus in jos cu o lingura ca sa prinda bule de aer spuma .Dupa care o punem in tava la fel pregatita ca si pt blatul celalalt.Se pune in aceeasi tava tapetata cu alta hartie pentru copt.
  Crema : mixam galbenusurile cu zaharul si ness-ul topit in 1 lg apa fierbinte, apoi adaugam laptele si amestecam pe aburi pana se ingroasa (cam 30 minute);se lasa la racit dupa care o incorporam lingura cu lingura in untul frecat spuma.
    Asamblare : blat - 1/2 crema - foaie dobos- 1/2 crema - ciocolata rasa

reteta preluata de la miremirc

3 comentarii:

  1. E copy paste de pe undeva sau ai scris tu atata ????

    RăspundețiȘtergere
  2. amu am vazut....e copy paste...pe e mai simplu sa dai linku...altfel te-as pune la plata pentru drepturile de autor... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As fi putut sterge postarea ta, danic .Dar am ales varianta de a-ti raspunde,ca sa nu crezi ca fug de responsabilitate.ma asteptam la "rautati",dar nu din prima...Copy-paste era daca eu copiam reteta cu pozele lor cu tot...si da,atunci trebuiau drept de autor!!! Dareu am preparat aceasta reteta si sunt persoane care au gustat-o(varul tau si mama ta)si pot sa-ti confirme asta.Retetele sunt preluate de la alte persoane care,daca nu vroiau sa le divulge nu ajungeau la mine...persoanele de la care am preluat eu reteta ,probabil au preluat-o si ele la rendul lor !!!Sper ca te-am lamurit,dragul meu danic !!!

      Ștergere