-ingrediente pentru crema 1
-400 g iaurt cu fructe(eu am folosit de piersici)
-2 plicuri gelatina Dr Oetker
-200 ml frisca
-100 ml apa(pt gelatina)
-ingrediente pentru crema 2
-300 ml frisca
-250 g mascarpone
-200 g philadelphia
-2 plicuri gelatina Dr Oetker
-100 ml apa(pt gelatina)
-cateva jumatati de piersici
Crema 1:Se bate frisca tare,se adauga iaurtul si gelatina
Crema 2:Se bate frisca tare,se adauga mascarpone,philadelphia si gelatina
Gelatina eu o prepar astfel:100 ml apa se pune la incalzit iar cand incepe sa dea in clocot,se ia de pe foc si se adauga gelatina.Se amesteca pana la dizolvare.Se adauga dupa cateva momente de racire .
Atenţie! Gelatina se dizolvă la 60 de grade. Se încălzeşte uşor fără a se fierbe. Fierberea distruge gelatina şi capacitatea ei de închegare!
Pe fundul unei tavi,se pune o folie alimentara umeda.
Asamblare tort: Se toarna crema 1 şi uniformizaţi-o uşor.Se pun jumatatile de piersici,apoi se toarna crema 2 peste crema 1 (eu le-am alternat).Se pune la frigider.
Dupa ce s-au intarit ambele creme,se scoate din frigider si se indeparteaza folia usor. Se orneaza dupa preferinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu